SKULEFESTIVALEN

SKULEFESTIVALEN

SKULEFESTIVALEN TAR PAUS

 

Docksta BTK är en pingisklubb men också en förening som jobbar och satsar för Dockstas framtid. För många år sedan var vi med och byggde en stor scen vid Skuleberget. Vi tyckte att det var en fantastisk plats och att det borde kunna bli Norrlands Dalhalla. Vi har under väldigt många år förvaltat området genom att arrangera Skulefestivalen och ibland också vara med att arrangera Rapsody in Rock och Diggiloo. Festivalen har varit väldigt populär både hos publik och artister.

När den lokala konsertarrangören Fredric Wedin knackade på och ville köpa scenen och utveckla området så blev vi väldigt glada. Med facit i hand så är det nog det bästa beslut vi kunnat ta för bygden. Ingen har väl kunnat undgå den förvandling som skett på Skule Naturscen sedan ägarskiftet 2014. Toppartister väljer att lägga sina konserter i Skule och denna sommar ha smått otroliga 16500 personer varit på konsert vid Naturscen. Efter bara några år kan vi konstatera att Fredric är på god väg att uppfylla vår ambition att göra Skule till en arena som lockar stora evenemang.
 

Men samtidigt som vi märkt att konserterna lockat storpublik så har vi börjat se lite vikande siffror på vår egen Skulefestival, vilket i sig självklart är tråkigt, men inte heller helt konstigt. När vi började med festivalen för över 30 år sedan fanns inte den konkurrens som finns idag. Nu har alla närliggande städer stadsfester och vi har ett Fjällräven Center några mil bort som under vinterhalvåret spottar ur sig musikevenemang. Så på något sätt så har vi alla musikälskare blivit vinnare, för det har nog aldrig tidigare erbjudits så mycket musikupplevelser i vår region som just nu.

Docksta BTKs styrelse har  bestämt att inte arrangera någon festival  de kommande åren. Vi vill passa på och tacka alla er som  bidragit till Skulefestivalen genom åren, ni som var med för länge sedan och ni som var med nyss. Tack för ert engagemang!
 

Vi kommer att fortsätta med det vi är bäst på, nämligen jobba för Dockstas utveckling och framtid. Sist men inte minst vill vi från Docksta BTKs styrelse önska Fredric fortsatt lycka till med alla arrangemang. Vi kommer alltid heja på dig i det du gör, för vi tycker du gör gott för vår bygd.