ÅRETS RPOGRAM

ÅRETS RPOGRAM

TITTI & EHRLING - FREDAG

TITTI SJÖBLOM, har genom hela sin karriär som sångerska även samarbetat med sin mamma Alice på skiva, i TV, på scen, i musikal och shower m m – samarbetet sträcker sig från Tittis allra första inspelning på stenkaka i början av 50-talet innan hon fyllt två år fram till mamma Alice allra sista framträdanden på scen sommaren 2004, då i trioformatet: Alice, Titti och Ehrling. EHRLING ELIASSON, äkta Norrlänning och Tittis äkta make sen 14 år tillbaka, är en fullkomligt lysande gitarrist och ackompanjatör av yppersta klass. Sedan 90-talet har han vid flera tillfällen ackompanjerat Alice både i Sverige och utomlands, i TV på scen och på skiva.

LINNEA HENRIKSSON - FREDAG

Bara dryga året efter succédebuten ”Till mina älskade och älskare” – som lyckades med den svåra bedriften att lägga beslag både på förstaplatsen på Spotifys albumlista och ge Linnea Henriksson priset ”Årets Artist” på P3 Guld – släppte Linnea Henriksson uppföljaren ”Du söker bråk, jag kräver dans”. Den 13 januari 2017 släpptes nya singeln ”Säga mig”, skriven av henne själv tillsammans med Alex Sköld och producerad av Linnea och Kretsen.

OLA SALO - FREDAG

Från ikoniska The Ark till Jesus Christ Superstar och TV-succén Så Mycket Bättre – Ola är en av de allra största och mest färgstarka liveartister och underhållare vi har! Ola fick sitt stora genombrott som sångare och frontfigur i The Ark. Bandet har gett oss stora och tidlösa hits såsom ”It Takes A Fool To Remain Sane”, ”Calleth You Cometh I”, ”The Worrying Kind”, ”One Of Us Is Gonna Die Young” och ”Echo Chamber”, bara för att bara nämna några få. The Ark med Ola Salo i spetsen blev talespersoner för en hel generation, och få svenska band har så tydligt brutit ny mark i hur svensk populärmusik kan låta, se ut och framföras.

UNO SVENNINGSSON - LÖRDAG

1994 inledde Uno sin solokarriär med albumet ”Uno”, som bland annat innehöll klassikern ”Under Ytan”. Sedan har följt ytterligare sju skivor, varav det senaste albumet – ”Jag sjunger för dig” släpptes i oktober 2008. 
Ett samarbete med Irma Schultz Keller på både skiva och turné, som förlängdes i och med duons medverkan i Melodifestivalen år 2008. Att Uno Svenningsson är en av landets mest begåvade sångare vet vi
redan genom otaliga ”radiohitar”! -Att se och uppleva honom ”live” lyfter upplevelsen ytterligare en dimension…….

THOMAS DI LEVA - LÖRDAG

För femtio år sedan syntes märkliga ljusfenomen på himlen över Gävle, och samma natt föddes Thomas Di Leva i stan. Rymdblomman från Gävle, är en av landets mest kända och spektakulära artister genom svensk pophistoria. Vem har inte hört ”Vem ska jag tro på?”, ”Vi har bara varandra”, ”Miraklet” eller någon annan av hans otaliga radiohits och svenska popklassiker genom åren. Han sätter ord på det vi alla känner men inte kan förklara och hans kärleksfulla uppenbarelse inspirerar och fyller oss med hopp.

SOFIA KARLSSON - LÖRDAG

Sofia Karlsson är en fyrfaldigt Grammisbelönad sångerska, låtskriverska, uttolkare, producent och skivbolagschef med stor integritet och alltid med största fokus mot musiken. Hon spelar mest på den akustiska konsertscenen, men rör sig fritt över olika genres. Hennes andra album, Svarta ballader, som innehåller tolkningar av Dan Andersson är den mest sålda tolkningsplattan någonsin i Sverige. Den höll sig på Sverigetopplistan i 54 veckor och är fortfarande topp 100 av alla album sedan 1975.

MÅNS ZELMERLÖW - LÖRDAG

Svensk artist, musiker, programledare och dansare. Måns Zelmerlöw är ingen nykomling på de stora scenerna och har sedan sitt genombrott fått en självklar plats hos den svenska publikens hjärta. Som artist har Måns deltagit i bland annat Idol, Melodifestivalen och Så ska det låta. Han har varit programledare för både Sommarkrysset, Melodifestivalen och Allsång på Skansen och är även en framgångsrik låtskrivare, bland annat till ”Hello Goodbye” som Erik Segerstedt och Toni Damli framförde i Melodifestivalen 2013. Med andra ord var det en Melodifestival-veteran som återvände till årets upplaga med låten ”Heroes”.